Лекторите на Шумът на парите 2022: Асен Ягодин

  • 30 май 2022 13:26

  • 445
  • 1
Лекторите на Шумът на парите 2022: Асен Ягодин
©
Слушай новината Слушай новината

Представители на топ банките у нас ще вземат участие на Шумът на парите 2022.

Именно с банковия панел - един от най-посещаваните в 13-годишната история на събитието, ще стартира тазгодишното издание на форума, организиран от Profit.bg.

Сред лекторите е Асен Ягодин - изпълнителен директор с ресор "Корпоративно банкиране и финансови пазари" в Пощенска банка. 

Той ще засегне темите:

- Ще продължи ли консолидацията в банковия сектор?

- Лихвите по кредити и депозити – накъде?

- Банката вече е в телефона ни – какво следва?

- Готови ли са българските банки за влизане в еврозоната?

- Зелено банкиране

Финансовият министър Асен Василев ще вземе участие във форума на Profit.bg Шумът на парите

Кой е Асен Ягодин?

Той е изпълнителен директор с ресор "Корпоративно банкиране и финансови пазари" в Пощенска банка. Започва своята професионална кариера през 1993 г. като касиер в един от софийските клонове на Българска пощенска банка.

През същата година е преназначен като младши дилър в новосформираното управление "Паричен и капиталов пазар", което оглавява две години по-късно. През 2001 г. Ягодин е избран за член на Съвета на директорите на финансовата институция, а от 2004 г. до 2011 г. е неин изпълнителен директор.

Междувременно заема позиции в борда на Асоциацията на банките в България (АББ), като в периода 2010 – 2013 г. е негов заместник-председател. През 2009 г. е избран за член на Съвета на директорите на Българска фондова борса - София, като от началото на 2010 г. до момента е негов председател.

В периода 2011 г. – 2013 г. Ягодин заема поста главен изпълнителен директор и председател на УС на Българска банка за развитие АД.

Асен Ягодин притежава магистърски степени по "Финанси" (1992) от Университета за национално и световно стопанство и по "Бизнес Администрация" (2005) от Американския университет в България.

В периода 1994 г. - 2001 г. придобива допълнителен професионален опит чрез специализации в Салмон Смит Барни-Лондон, Австрийския институт за финансови деривати, Министерството на финансите на Люксембург и др.

През 2010 г. Асен Ягодин получава престижното отличие "Банкер на годината", а през 2012 г. му е присъдена наградата "Мистър Икономика" за принос към развитието на малкия и среден бизнес в България. 

Шумът на парите 2022 ще се проведе присъствено на 7 юни 2022 г. в Sofia Event Center. На публиката организаторите от Profit.bg предлагат пет дискусионни панела.

Повече информация и програмата ще откриете тук.

Билети ще намерите тук. Местата са ограничени, така че побързайте да осигурите присъствието си на едно от най-големите икономически събития в страната.

Шумът на парите 2022 се организира с подкрепата на Пощенска банка, Инвестбанк, Уникредит Булбанк, Обединена Българска банка, Амунди, TBI Bank, ЕОС Матрикс, eMAG, Алкомет, Arco Real Estate, Schneider Electric, Планекс Инвест, MyFin, LENO, Philip Morris Bulgaria,TBIBuy, УНИКА и Кеш Кредит.

Novini.bg
445 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ceko cekov

2022.05.30 | 13:39

1
още един мошенник

Добави коментар

Водещи новини