Пловдив е на трето място за бизнес дестинация, според “Файненшъл таймс”

  • 18 февруари 2022 13:54

  • 580
  • 0
Пловдив е на трето място за бизнес дестинация, според “Файненшъл таймс”
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Пловдив се нареди на челните позиции в класациите за най-добри европейски градове и региони за правене на бизнес на „Файненшъл Таймс“, предава БНР.

Градът попада в топ 3 в класацията на престижното бизнес издание за градове с най-добра стратегия за привличане на инвестиции 2022-2023 г.

Бизнес анализаторите на изданието са сравнили 356 града, групирани по брой население в пет категории от големи до микро градове. Кандидатите са класирани въз основа на данни, събрани в няколко категории: икономически и демографски фактори; икономически потенциал; благоприятна среда за развитие на бизнеса; свързаност; човешки ресурс и качество на живот; ефективност на разходите и др. Важен фактор за сравнението на най-обещаващите инвестиционни дестинации в цяла Европа е и поканата устойчивост на неизбежните икономически последици от пандемията.

Пловдив е в топ 3 малки градове с най-добра стратегия за привличане на инвестиции като дели челната петица с Донкастър, Дери и Мидълзбро от Великобритания и Брага, Португалия.

Отличаването на Пловдив сред най-привлекателните градове за преки чуждестранни инвестиции отразява бурното развитие на града като индустриален център на България и втора дестинация за IT и аутсорсинг. По последните данни на НСИ Пловдив е привлякал преки чуждестранни инвестиции на стойност близо 2 милиарда евро за пандемичната 2020г. 

Подробна информация за класацията можете да видите ТУК. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
580 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини