МРРБ започва одит на „Автомагистрали“

  • 07 февруари 2022 16:57

  • 702
  • 1
МРРБ започва одит на „Автомагистрали“
© bulphoto (архив)

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов е възложил извършването на одит на държавното дружество „Автомагистрали“. Проверката ще се извърши от дирекция „Вътрешен одит“ в МРРБ и обхваща периода от сключването на първите инхаус договори през 2018 г. до края на 2021 г., съобщават от ведомството.

„Одиторите на министерството ще направят анализ и оценка на финансовото управление на „Автомагистрали“ ЕАД и ще проверят изпълнението на сключените договори чрез така нареченото вътрешно възлагане. Целта е да се установи законосъобразността на управленските решения в дружеството, свързани с разходването на средства и изпълнението на сключените инхаус договори“, се казва в съобщението.

Караджов: Плащаме, защото ГЕРБ са подписали договорите, хвърлят се пиратки

МРРБ обявява конкурс за трима представители на държавата в Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. Членовете на Съвета на директорите на дружеството са петима, като другите двама се предлагат от Агенцията за публичните предприятия и контрол.

Документи за участие в конкурса се подават до 17 февруари 2022 г. Кандидатите ще трябва да представят концепциите си за петгодишен период на управление на дружеството.

Настоящото ръководство на „Автомагистрали“ ЕАД остава на позициите си до провеждането на конкурса, посочват от МРРБ.

Мая Йорданова
702 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
21

2022.02.08 | 00:35

1
палячовци от кирчовия цирк

Добави коментар

Водещи новини