Изтича периодът за "кредитната ваканция"

  • 30 март 2021 18:39

  • 496
  • 0
Изтича периодът за "кредитната ваканция"
© Pixabay

Срокът, в който банките трябва да разгледат исканията за разсрочване на кредитите в рамките на така наречената "кредитна ваканция", изтича утре. Към момента не се очаква Европейската централна банка да позволи ново удължаване на мярката, въведена заради пандемията от COVID, предаде БНТ.

Според Българската стопанска камара мораториумът върху плащането на кредити е най-ефективната мярка за бизнеса, прилагана по време на пандемията.

"Бизнесът работи с търговските банки от години. Това е основен инструмент за финансиране на предприемачите, те се познават имат си доверие и това е най-лесния начин да се запази финансовия ресурс, така необходим в криза, в българските предприятия", обяснява Станислав Попдончев, БСК.

Кредитен консултант: Не погасявайте стари кредити с нови

"Не се очакват сериозни сътресения след отпадането на мораториума по кредитите", смята икономистът Калоян Стайков.

И добави: "Икономиката вече се възстановява от шока, който изпита миналата пролет. Така че, този ефект не би трябвало да е кой знае колко сериозен. а и в крайна сметка това беше идеята - мярката да е временна. Сега за други сектори тези, които са затворени Те могат да изпитат сериозни проблеми".

След края на така наречената банкова ваканция от Асоциацията на банките у нас съветват при невъзможност да плащаме вноските си, да сe обърнем към кредитния си консултант.

Последвайте канала на

Novini.bg
496 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини