Туроператорите могат да подават заявления за държавна помощ от днес

  • 08 февруари 2021 14:23

  • 457
  • 1
Туроператорите могат да подават заявления за държавна помощ от днес
© Министерство на туризма

От днес туроператорите могат да подават заявления за кандидатстване по държавната помощ. Тя ще е в размер на 4 процента от оборота за 2019 г., уточни пред медиите в Търговище вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и.

Министерството е осигурило специализиран телефон за обратна връзка и за консултации по Схемата за предоставяне на безвъзмездни средства на лица, извършващи туроператорска и туристическа агентска дейност, за компенсиране на загуби в резултат на епидемичния взрив от COVID-19.

Мариана Николова пред туроператори: Полагаме максимални усилия за подкрепа на отрасъла

Общият размер на помощта е 51 млн. лева - национално финансиране с нотификация от Европейската комисия. Мярката ще подпомогне туроператорите и турагентите, които извършват такава дейност.

"Разбира се, браншът се нуждае от дофинансиране, за което Министерството на туризма е поискало допълнително финансиране от Министерството на финансите", каза още министър Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и, цитирана от пресцентъра на ведомството.

Днес вицепремиерът е на посещение в област Търговище, където посети емблематични за края обекти. Поводът за визитата е популяризиране на културно-историческия туризъм.

Николова провежда среща с представители на туристическия бранш от областта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
457 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ANTIFA

2021.02.15 | 19:42

1
ИВАН БУРУДЖИЕВ И ВИОЛЕТА ЯКОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГЕРОЙ НА БЪЛГАРИЯ СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА

Добави коментар

Водещи новини