Иван Нейков за пенсиите: Колкото повече инвестираш, толкова повече ще получиш

  • 09 декември 2020 09:08

  • 1259
  • 5
Иван Нейков за пенсиите: Колкото повече инвестираш, толкова повече ще получиш
© Кадър бТВ

В момента сме на половината на пътя, в който моделът с вотрата пенсия ще сработи напълно. Хората, които от 2021 г. ще започнат да се пенсионират и от първия и от втория стълб, всъщност имат 40 години осигуряване в първия стълб и 20 – във втория. Това обясни пред БТВ Иван Нейков от Балканския институт по труда и социалната политика.

Според него истинското сравнение ще стане, когато хората са направили осигуряване и в първия, и във втория по 40 години.

Над 244 млн. лв. са прехвърлени между пенсионните фондовете

„Моделът е много логичен и прост – колкото повече пари си инвестирал, толкова по-голяма пенсия ще получиш после. От тази гледна точка ще има много голяма разлика от пенсиите, които хората ще получават от втория стълб. Ако си се осигурявал над 15 години на средна и над средната заплата, ще получиш над 100 – 170 лв. втора пенсия“, коментира Нейков.

И подчерта, че не трябва да се привързва с решенеито дали да се прави прехвърляне на втория стълб към НОИ.

Последвайте канала на

Novini.bg
1259 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
пенсионер

2020.12.10 | 10:15

5
не му се притеснявай ще ти се помогне да си отидеш и преди да си взел и една пенсия примери много Така многото държавни служители ще си вземат големите пенсии до дълбока старост
HEПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.09 | 19:38

4
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
Генади

2020.12.09 | 10:22

3
Колкото повече инвестираш, толкова повече ще загубиш!
един

2020.12.09 | 10:22

2
Иван Нейков да ги говори тия фантасмагории на децата,не на нас!Опашки има за работа в държавния сектор/една от най-многобройните администрации в света на брой население!!!/.Питам как 330милионна Америка може да е водеща икономика с 880 000 администрация,как Нидерландия с 16 милиона население има 80 000 човека администрация,а България 6млн. с 300 000 администрация?!Какво работи тая огромна администрация,защо заплатите им са най-високи,защо след като не е максимално натоварена, държавата/всички ние/ им плаща пенсионните осигуровки,и накрая същата тая огромна администрация дето си клати краката,взема най-високите пенсии!!Обратно на другия полюс са хората които сами си създават бизнес,влагат лични средства за това,рискуват,теглят кредити,не спят денем и нощем как да просъществуват,тия същите хора често фалират и прекъсват трудовият си стаж,накрая те са с най-ниските пенсии и най-ощетени,защото /щат-не щат/ са плащали данъците си, за да съществува същата тая всеядна администрация.И това ми било справедливост!!Ето затова няма раждаемост,хората напускат България,а други измират от болести и ядове!!
Селянин с колело

2020.12.09 | 09:37

1
Внесъл съм толкова осигурителни вноски,че трябва да получавам по 1000лв.пенсия в продължение на 20 години.Ама надали ще живея толкова и ще получавам такава пенсия.

Добави коментар

Водещи новини