Какво би казал Горанов за новия бюджет на управляващите?

Досега не бях чува някой държавен бюджет по света да е "антипандемичен". Този ироничен коментар направи икономистът проф. Боян Дуранкев, преподавател в УНСС по повод предложения проектобюджет за 2021 г.

Пред БНР той разкритикува управляващите, че седем месеца след пандемията те отново са неподготвени да се справят с предизивикателствата. Бюджетът пък за догодина няма реална преценка за състоянието на българската и европейската икономика в момента. 

Проф. Дуранкев засегна и въпроса за отсъствието на бившия финансов министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, който се славеше като привърженик на финансова стабилност. 

"Бих казал, че ми липсва Влади Горанов. Той щеше някои мерки да ги прокара по-твърдо и да спе това безразборно предизборно харчене", коментира професорът и добави, че и във времената на Тодор Живков не е имало такова харчене", коментира експертът.

МФ отвърна на Радев за "разоряващия бюджет"

Той смята дори, че ГЕРБ и Обединени патриоти прокарват мерки, които са от полза на политическата предизборна кампания. 

"Досега винаги така се е правило - всички правителства преди избори отваряха хазната",отбеляза Дуранкев.

Коментари

 1. 2020.10.28 | 15:37
  А някой по света да е готов, а, г-н преподавател?! Ама нали е българско да се плюе всичко, което е предложение на някой друг?!
  1. 2020.10.29 | 11:47
   Някой да е чул смеслено работещо на практика нещо от този Дуранкиев? Не. Но да плюе всичко, което някой друг предлага, защото е най-умен и специалист по всичкология и нищоправене може, като истински българин. И на такива плазмодеи е поверено висшето образование. Цирк !
  2. 2020.10.28 | 16:28
   Точно така!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Финанси

още

Анкета

Има ли съкращения на вашето работно място?

Има ли съкращения на вашето работно място?

Избрано от Интернет