Сдружението на заведенията: Какво очаква над 100 хил. души, заети в бранша?

  • 26 октомври 2020 14:43

  • 1887
  • 3
Сдружението на заведенията: Какво очаква над 100 хил. души, заети в бранша?
© bulphoto (архив)

Собствениците на нощни заведения, които в някои региони на България са затворени, като мярка срещу коронавируса, ще настояват за финансови компенсации за претърпените загуби.

На среща утре национално представените браншови организации на собствениците на заведения ще решават дали да предприемат протестни действия заради затварянето на нощните клубове и дискотеки.

Заведения поискаха по-нисък ДДС и за доставките по домовете

По данни на бранша 120 000 души са заплашени да останат без работа и доходи в условията на кризата, ако не бъде постигнат компромис с властта. От Сдружението на заведенията обявиха, че ще искат и оставките на кметове, подписали местни заповеди за затваряне.

В нощните заведения работят между 100 и 120 хиляди души, а след повторното затваряне има клубове, които вече няма да отворят било заради икономическия удар, който пандемията нанесе, или заради липсата на сигурност, казва пред БНР Емил Коларов от Сдружението на заведенията и дава пример за ефекта върху бранша.

"Използвали сте си всичките платени и неплатени отпуски, защото един път минахме през това нещо. Използвали сте възможността да бъдете на борсата, за да получавате държавна помощ. Какво ви очаква?", пита Коларов.

Затова от бранша коментираха, че ще се противопоставят с всички средства на тази неправда, по думите на Коларов, който не изключи и протести:

"Като браншови организации със сигурност на 100 процента няма да можем да спрем недоволството на хората, ако съответно няма някакви ответни нормални действия от страна на кметовете или на тези, които решават тези неща", предупреди Емил Коларов.

Мая Йорданова
1887 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кати

2020.10.26 | 16:11

3
Собствениците да си продадат някоя или друга лимузина и ще си решят проблема, ако го искат.

2020.10.26 | 15:48

2
Затваряйте заведенията( нощни, дневни следожедни) до Май месец догодина . Няма какво да се чудите . Персибала на борсата вие на майната си и ще ограничим заболяването.

2020.10.26 | 15:19

1
Много важно то без това им намаля оборота заведенията са празни , а това нискокфалицирана длъжност персонала може да си смени дейноста

Добави коментар

Водещи новини