"Мудис" понижи кредитния рейтинг на Великобритания

Американската рейтингова агенция Мудис (Moodys) понижи с една степен кредитния рейтинг на Великобритания, обяснявайки решението си с удара, нанесен на страна от излизането й от ЕС и от епидемията от коронавируса, съобщиха Ройтерс и ДПА, цитирайки съобщение на агенцията.

Намаляването на дългосрочния рейтинг от Aa2 на Аа3 поставя Великобритания на едно ниво със страни като Белгия и Чехия. В същото време Мудис подобри перспективата си пред рейтинга от "отрицателна" на "стабилна".

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на страната ни

Мудис смята, че икономическата сила на Великобритания е отслабнала, след като рейтингът й бе намален първо през 2017 г., а перспективите са се влошили заради продължаващите преговори по Брекзита, на които страната не успя да постигне търговско споразумение с ЕС.

Растежът бе съществено  по-нисък от очакваното и вероятно ще продължи да е такъв и в бъдеще, каза Муди за британската икономика. Агенцията отбелязва освен това, че през последните години са отслабнали и държавните институции, и ръководството на страната, отбеляза БТА.

Коментари

 1. 2020.10.17 | 08:07
  Да абсолютно некадърност на политиците във Westminster със извиване на ръцете на всеки които не слуша. Ама комплексарите българи вместо да се гордеят със кслко е постигнала България и колко добре се справя само хулят и оплюват милата ни родина! Правителството ни се справя блестящо!
  1. 2020.10.17 | 13:41
   дамм, ако можехме да сме толкова зле колкото англичаните а не толкова добре колкото сме сега щеше да е много хубаво ама не....продължаваме да сме все по добре по български
  2. 2020.10.17 | 08:23
   един пенсионер в някое северозападно село и отиди в некоя английско село, направи сравнение и после ела да кажеш кои политици са некадърници - английските или българските и коя държава е постигнала повече България или Англия.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Финанси

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет