Сертифицирани са инвестиции за близо 710 млн. лева от началото на годината

  • 24 септември 2020 20:23

  • 491
  • 0
Сертифицирани са инвестиции за близо 710 млн. лева от началото на годината
© Google Maps

Инвестиции за близо 710 милиона лева, които ще разкрият повече от 3200 работни места, са сертифицирани от началото на годината, съобщиха от Министерството на икономиката.

Министър Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин връчи в четвъртък сертификат за инвестиция на компания, която ще вложи 30 милиона лева край Пловдив.

Лъчезар Борисов с подробности за отпуснатите милиони за туроператорите

От началото на 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са издадени сертификати за клас инвестиция на 22 проекта на обща стойност 709,4 млн. лв., като те имат потенциал да разкрият 3203 нови работни места. Това заяви министър Борисов при връчването на сертификат на "Балкан агрикалчарал" ООД днес в Пловдив, предаде БНР.

Дружеството предвижда изграждане на нова производствена и складова база за преработка и складиране на плодове и зеленчуци в Индустриална зона "Марица", част от Тракия икономическа зона, с. Калековец, община Марица. Размерът на инвестицията възлиза на 29.2 млн. лв. и ще бъдат разкрити 31 нови работни места. Сертификатът ще даде възможност ползването на насърчителната мярка за изграждане на довеждаща пътна инфраструктура.

Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин подчертал, че обявената инвестиция е поредното доказателство за запазване на положителната тенденция на интерес към възможностите за инвестиране в страната, въпреки световната криза породена от пандемията.

"Макроикономическата и финансова стабилност и влизането в ERM II остави България на картата на инвестиционните процеси. В период на криза, чиято продължителност не е известна, от особена важност е подкрепата на държавата за новите инвестиции и заетостта", допълнил той.

Борисов цитира и статистика от предварителните данни на БНБ, според която нетният поток на преките чуждестранни инвестиции в България за периода от януари до юли 2020 г. възлиза на 1,407 млрд. евро, като нараства с 495 млн. евро (с 54,2%) спрямо същия период на предходната година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
491 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини