Левон Хампарцумян: В България новото богатство се създава от предприемчиви хора

В една ситуация на несигурност в целия свят това са ситуации на развитие, които в един момент ще се отразят негативно върху икономиката. Затова да имаш "бели пари за черни дни" не е лоша идея. Това коментира банкерът Левон Хампарцумян по повод емитирането на нов дълг с излючително ниска лихва от страната ни.

"Всичко, което се прави в момента, е да си купим време, за да разберем кога ще има ваксина, колко ще струва, дали ще бъде овладяна заразата, как ще се отрази върху веригите за производство и доставка", отбеляза Хампарцумян в ефира на Bulgaria ON AIR.

Относно заема, той посочи, че това са разполагаеми пари, които не са физически налични банкноти и стоят по сметките на правителството в БНБ. Хампарцумян напомни, че не трябва да се пръскат пари за всичко.

Кирил Ананиев затапи Корнелия Нинова за външния дълг

"Правителството няма пари, то събира от нас едни данъци, но взима кредити, които ще се плащат отново от нашите доходи", каза банкерът.

"В България новото богатство се създава от предприемчиви хора. Предлагат стоки и услуги, които светът би купил. Колкото и пари да сме заделили сега, те ще стигнат донякъде. И ако това богатство не се възпроизведе, ще имаме друг вид криза. Всичко, което се направи, е полезно. Има пропуснати неща през годините - образованието, няма електронно правителство", коментира още той.

Левон Хампарцумян напомни, че България е част от Европейския съюз и трябва да си спазва ролята, "да плува" в тези води. Според него репутацията на страната ни навън не е блестяща.

Коментари

 1. 2020.09.25 | 06:56
  Преди десетина години заплатата му беше 280 000 годишно...
 2. 2020.09.23 | 17:00
  Тези "пинизи" за предприемчиви , умни и образовани успели хора, не нам- все още има доста живи свидетели на разграбването в последните 30 години.
 3. 2020.09.23 | 13:24
  Този грозник за една пластична операция и корекция на очите ли няма пари? Егати отвратителното същество.
 4. 2020.09.23 | 10:29
  Този човек е вреден за хората. Единственото, което прави е да държи хората умишлено бедни, да са се похвали, че много пари е спестил от лишенията им, докато неговата заплата едва ли пада под 5 000-10 000 лв. на месец. Той не знае, че има хора, които живеят в бедност. Дори не ги брои в сметките, които прави. „В България новото богатство се създава от предприемчиви хора“ … А тогава нивото на бедност, от кого се създава? Дане би да иска да каже, че българите не са предприемчиви хора, щом всички са бедни.
 5. 2020.09.23 | 09:40
  Лесно му е на него забогатява на чужд гръб, но не всеки може така...
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Финанси

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет