През "Дойче банк" са преминали съмнителни транзакции за 1,3 трлн. долара

Съмнителни транзакции на стойност 1,3 трилиона долара са преминали през най-голямата банка в Германия "Дойче Банк" (Deutsche Bank). Това става ясно от разследването на американският портал "Бъзфийд" (BuzzFeed News), който разкри, че няколко световни банки са помогнали на свои клиенти да избегнат санкции и да легализират незаконни средства в размер на 2 трилиона долара в периода 1999-2017 г.

Новинарският портал се позовава на материали на подразделението за борба с финансовите измами на американското Министерство на финансите, предаде БНР.

Разбиха международна престъпна група за мащабни измами, закопчаха и българи

Разследването показва, че всички системи за сигурност в „Дойче Банк“ са се провалили, коментират германските медии.

„Дойче Банк“ има проблем с американските власти от няколко години. 600 милиона долара тя плати на САЩ през 2017 година като обезщетение, след като стана ясно, че през нея са преминали милиарди плащания на и към Русия, а парите са били с недоказан източник.

Според разследването, тогава става дума за поне 10 милиарда долара съмнителен капитал, който чрез „Дойче Банк“ попада в западните финансови системи. „Алчност и корупция“ - това обявиха американските власти в заключителния си доклад за действията на германската банка през 2017 година. Секретни документи, излезли наяве сега, показват колко сериозен е бил проблемът на „Дойче Банк“ при извършването на тези сделки. Става дума за структуриране на банката по такъв начин, че проникването на съмнителен капитал в нея е улеснено и трудно може да бъде спряно.

Разследването на „Бъзфийд“ повдига съмнението, че банката не е прекратила нелегалните трансфери след 2017 година. Публикувани са предупреждения на мениджъри на банката, които са разкрили, че офисите ѝ в Русия сключват съмнителни договори с клиенти и се движат на ръба на закона. На практика руският клон на банката не е правил никакви проверки на клиентите си.

Банката е провела вътрешно разследване и е пратила докладите и на американските власти, след което се е изтеглила от бизнеса с инвестиции в Русия. От централата ѝ отказват коментар. Акциите на Deutsche Bank се сриват с над 7% по време на днешната търговия на борсата във Франкфурт.

Коментари

  1. 2020.09.21 | 23:32
    Ейй, тия говеда много нагли и прости. От всички огласени банки..90% са американски, но как премълчават за техните банки, но са много гласовити за deutsche bank.
  2. 2020.09.21 | 17:38
    печалбатата от продажбата на маските на бандитите дето организираха ковид пр0ст0тияга
  3. 2020.09.21 | 17:09
    нали все биткойна обвиняват за това. ето с доларите какво се прави.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Финанси

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет