Предлагат 30% по-ниска такса "тротоарно право" в София

  • 28 август 2020 15:58

  • 320
  • 0
Предлагат 30% по-ниска такса "тротоарно право" в София
© bulphoto (архив)

Собствениците на заведения за обществено хранене в София може да плащат 30% по-ниска такса "тротоарно право" от 1 септември до края на тази календарна година. Такова предложение ще бъде внесено в Столичния общински съвет.

Съветниците трябва да одобрят и гласуват мярката в помощ на ресторантьорите.

БАБХ с допълнителни препоръки към собствениците на заведения

Предложението е в резултат на разговорите между столичния кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и председателя на Сдружение „Българска асоциация на заведенията“ (БАЗ) Ричард Алибегов. На срещата са присъствали председателят на Комисията по икономика, собственост и дигитална трансформация Николай Стойнев, зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов и членове на браншовата организация.

Ако разходите на собствениците на заведения, кафенета и закусвални не бъдат намалени, има риск от сериозни съкращения на работни места и фалити, отбеляза Алибегов, предаде БНР.

Според БАЗ, правителствените мерки за подкрепа на малкия и среден бизнес вече дават положителен ефект. Намаление на таксите "тротоарно право" би допринесло за стабилизирането на бранша в условията на епидемична обстановка. За месеците, в които България беше в извънредно положение и с наложена карантина, Столичната община не събира такса "тротоарно право" от собствениците на кафенета, закусвални и заведения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини