Кристин Лагард: Сделката на ЕС можеше да бъде по-добра

  • 22 юли 2020 17:25

  • 735
  • 2
Кристин Лагард: Сделката на ЕС можеше да бъде по-добра
© Getty Images/Guliver

Сделката на Европейския съюз за създаване на фонд от 750 милиарда евро за подпомагане на по-слабите икономики на блока да се възстановят от коронавирусната пандемия "можеше да бъде по-добра", заяви президентът на Европейската централна банка Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 в интервю за вестник "Вашингтон пост" (The Washington Post).

Според г-жа Лагард делът на безвъзмездните средства във възстановителния фонд трябваше да бъде по-голям, а този на отпусканите заеми по-малък.

Кристин Лагард поздрави евролидерите

"Можеше да е и по-добре, но това е много амбициозен проект", отбеляза шефът на ЕЦБ.

Президентът на ЕЦБ също така каза, че е "трудно да се предвиди" как ще изглежда икономиката след пандемията от Covid-19, предупреждавайки, че "бруталните предизвикателства, които ни удариха (ЕС), ще се върнат да ни преследват".

Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 заяви, че ЕЦБ ще трябва да използва всички инструменти, които има, "за да проучи климатичните промени, какъв е потенциалният риск от изменението на климата и как това ще се отрази на нашите политики“.

Светът се нуждае от икономика, която е "по-зелена, по-гъвкава и има по-голяма близост, отколкото преди“, отбеляза тя, като същевременно насърчи банките "да променят регулаторната рамка", за да позволят "по-голяма консолидация".

Мая Йорданова
735 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Лагард

2020.07.22 | 19:58

2
ЕС няма заделени нито ще изкара такива пари - явно печатане на хартийки започва подобно на америка фърст - да му мисли останалия свят
ЛАГАРД

2020.07.22 | 18:33

1
НО КАТО ПОЗНАВАМЕ ДОБРЕ БОКО- ШКАФЧЕТО И ТОВА МУ Е МНОГО ......

Добави коментар

Водещи новини