Дойче банк предвижда 200 милиарда евро за устойчиви инвестиции до 2025 година

  • 13 май 2020 12:15

  • 818
  • 0
Дойче банк предвижда 200 милиарда евро за устойчиви инвестиции до 2025 година
© getty images

Германската банка Дойче банк (Deutsche Bank) планира да налее най-малко 200 милиарда евро (216,8 милиарда долара) в т.нар. устойчиво финансиране и инвестиции до 2025 година. Това е първата й официално обявена такава цел, информира Ройтерс.

Средствата ще включват заеми, осигурени от банката, облигации, пласирани от името на клиенти, и активи, управлявани от частното банково подразделени, но не и управляваните от фондовото подразделение Де Ве Ес (DWS), посочи финансовата институция в съобщение снощи.

Това е поредният план, представен от водеща световна кредитна институция, който демонстрира ангажимент към устойчивите инвестиции, тъй като нараства натискът върху банките да подкрепят световно договорения преход към нисковъглеродна, щадяща екологията икономика.

Дойче банк очаква свиване на британската икономика с 6,5% през 2020 г.

Държавите в Европа и другаде също се стремят устойчивите инвестиции да бъдат в основата на плановете за икономическо възстановяване след пандемията от Ковид-19.

Банката ще отчита всяка година напредъка си и ще представи повече подробности по дефиницията си за устойчиво финансиране до края на второто тримесечие тази година.

Последвайте канала на

Novini.bg
818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини