Как да се върнем в офиса след COVID-19?

  • 08 май 2020 16:52

  • 1679
  • 0
Как да се върнем в офиса след COVID-19?
© Pixabay

Европейският съвет издаде насоки за връщането на служителите на работните им места след пандемията с COVID-19. Това съобщиха от Министерството на труда и социалната политика у нас.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Препоръките са изготвени от Европейската агенция за безопасност и здраве при работа. Тя отбелязва как трябва да продължи защитатат на работещите в условията на пандемията от COVID-19.

Ръководството съдържа препоръки за актуализиране и оценка на риска и вземане на подходящи мерки за свеждане до минимум на експозицията на коронавируса при възобновяване на работа след периода на забрана, както и за справяне с високия процент отсъстващи и за управление на работещите от къщи.

Докладът съдържа и насоки за ангажиране на работещите да спазват мерките за безопасни и здравословни условия на труд и планиране на бъдещите обучения на персонала.

Включена е информация за специфичните условия и ограничения, въведени от част от страните в сектори като строителство, търговия на дребно, производство на храни, транспорт, битови услуги, отдих и развлечения, образовaние, здравеопазване, фризьорство.

Цялото ръководство може да прочетете тук

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1679 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини