Шефката на ЕЦБ: Проявявайки солидарност, ние служим на интересите си

  • 09 април 2020 10:14

  • 668
  • 0
Шефката на ЕЦБ: Проявявайки солидарност, ние служим на интересите си
© Getty (архив)

Председателката а Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 призова европейските държави да бъдат единни, за да отговорят на кризата, предизвикана от новия корованирус с бюджетни мерки, предаде АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Лагард отправя този апел в момент, когато европейските лидери не успяват да постигнат съгласие по начините за справяне с икономическите проблеми, предизвикани от пандемията, отбелязва Франс прес.

Полша смъкна основната си лихва до 0,5 %

"От жизнено значение е бюджетните мерки, които се вземат в отговор на тази криза, да бъдат достатъчно силни в цялата Еврозона. Правителствата трябва да бъдат единни, за да предприемат оптимални политически действия срещу удар, насочен към всички, за който никой не носи отговорност", написа г-жа Лагард в статия, публикувана в онлайн изданието на френския в. "Монд".

Вчера след среща, продължила 16 часа, финансовите министри от Еврогрупата не успяха да постигнат споразумение как да защитят икономиките си от последиците от пандемията от новия коронавирус. Една от основните причини бе, че Нидерландия отказа да отстъпи пред исканията на страните от Южна Европа и по-специално на Италия.

Париж: ЕС трябва да се споразумее по мерките срещу кризата през следващите 24 часа

"Ако не всички страни се изправят на крака, то останалите ще пострадат. Като проявяваме солидарност, ние служим на собствените си интереси", подчерта Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981.

Еврогрупата се събира днес отново чрез видеоконферентна връзка, за да направи още един опит да излезе с общи решения за кризата.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
668 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини