Брюксел: Икономическият спад в Еврозоната може да стигне 10%

  • 08 април 2020 11:45

  • 777
  • 2
Брюксел: Икономическият спад в Еврозоната може да стигне 10%
© Getty (архив)

Европейската комисия е предупредила финансовите министри на страните от Еврозоната, че икономиката на валутния съюз може да се свие с до 10 процента тази година. Това съобщиха източници на Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Междувременно германският министър на финансите Олаф Шолц, цитиран от ДПА, призова европейските си колеги да работят за "обър компромис по пакета от фискални мерки в подкрепа на европейската икономика на фона на коронавирусната пандемия.

Дълги опашки и хаос пред НОИ
"В тези трудни часове Европа трябва да се обедини здраво. Затова заедно с френския финансов министър Брюно Льо Мер призовавам всички страни от еврозоната да не се отказват от решаването на тези трудни финансови въпроси и да спомогнат за добър компромис - за всички граждани", написа Шолц в Туитър.

Италианският министър на икономиката и финансите Роберто Гуалтиери, който настоява сред мерките в пакета да бъде включена перспективата за единен дългов инструмент, прикани колегите си да се справят с предизвикателството на COVID-19. "Време е за обща отговорност, за солидарност и за смели и споделени решения", гласи негов туит.

Европейски и национални средства осигуряват оборудване, лекарства, тестове и защитни средства за борба с коронавируса

Говорителка на испанското правителство заяви, че европейците ще загубят доверие в ЕС, ако няма единен отговор на кризата с коронавируса, след като Еврогрупата не се споразумя за съвместно емитиране на облигации, предаде Ройтерс.

Испанският министър на селското стопанство, риболова и хранителната промишленост Луис Планас Пучадес предупреди, че залогът в преговорите на Еврогрупата за общ финансов отговор е бъдещето на ЕС.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
777 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
.

2020.04.08 | 12:24

2
Не 10%, много повече ще е, но не смеят да ви плашкат и с това. Имате си ковид19 за плашкане.

2020.04.08 | 12:15

1
spokoino pederasi I hermafroditi rakovodeshti evropa spadat shte stane 50 procenta tova e jelanieto na vashite gospodari ot amerika.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини