Moody's понижи до "негативна" кредитната си перспектива за банките в 6 европейските държави

Moody's Investors Service понижи до "негативна" кредитната си перспектива за банките в шест европейските държави, засегнати най-силно от пандемията на коронавирус, тъй като разпространението на епидемията в Европа ще удари сериозно икономическата активност през настоящата година.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15867

Moody's очаква оперативната среда за кредиторите да се "влоши значително" в шест страни - Франция, Италия, Испания, Дания, Нидерландия и Белгия - което дава основание на агенцията да промени до "негативни" от "стабилни" кредитните перспективи на техните банкови системи.

 

Мудис понижи кредитния рейтинг на Италия само до една степен над спекулативната зона

 

"Въпреки че правителствата въведоха широкообхватни мерки за подкрепа, насочени към засилване на финансовото положение на бизнеса и смекчаване на отрицателното въздействие върху заетостта и домакинствата, рейтинговата агенция не счита, че те ще бъдат достатъчни, за да компенсират изцяло неблагоприятното въздействие на причиненото от коронавируса спиране на икономическата активност", посочи Moody's.

В същото време агенцията запази "негативна" кредитна перспектива за германската и британската банкови системи, предаде БНР. Тя запази "стабилна" перспектива за шведската и швейцарската банкова система, като заяви, че всяко увеличение на проблемните заеми при тях ще бъде по-ограничено.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15867

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.03.26 | 21:03
    Aloooo Novini.bg - prochetete si zaglavieto - shte umra ot smiah: Moody's понижи до "негативна" кредитната си перспектива за банките в 6 европейските държави
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Финанси

още

Анкета

Има ли съкращения на вашето работно място?

Има ли съкращения на вашето работно място?

Избрано от Интернет