Световната банка спешно отпуска 12 милиарда долара за борба с коронавируса

  • 04 март 2020 07:24

  • 1292
  • 0
Световната банка спешно отпуска 12 милиарда долара за борба с коронавируса
© Getty Images/Guliver (архив)

Световната банка обяви днес, че спешно отпуска 12 милиарда долара, за да се помогне на държавите да вземат ефикасни мерки за ограничаване на епидемията от коронавируса и за смекчаване на икономическите й последици, съобщиха информационните агенции, цитирайки президента на Световната банка Дейвид Малпас.

Тъй като инфекцията Ковид-19 е обхванала повече от 60 страни, Световната банка осигурява достъп до първоначален пакет от 12 милиарда долара като спешна помощ за преодоляване на медицинските и икономически последици от епидемията, се казва в изявление на банката, предаде БТА.

С 27 нови смъртни случая през последните 24 часа броят на починалите от коронавируса в Италия достигна 79

Средствата ще отидат за подпомагане на развиващите се страни, които да укрепят здравните си системи, включително да разширят достъпа до медицински услуги. Пакетът ще осигури грантове и нисколихвени заеми на страни с ниски и средни доходи.

Дейвид Малпас каза, че все още има "много неизвестни" около бързо разпространяващия се вирус и може би ще е необходима още по-голяма помощ. Той призова страните да се координират на регионално и международно равнище, като подчерта, че бързината и обхватът на реакцията ще са решаващи за спасяване на живота на хората.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1292 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини