НАП няма да прекъсва касовите апарати на лекари

Личните лекари ще могат дистанционно да контролират фискалните устройства, а промените в Наредба Н-18 няма да затрудняват тяхната работа. Това увери по време на изслушване пред депутати изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова, предаде БНТ.

Дебатът със здравното съсловие по промените на наредбата се води от две седмици.

Промени в наредба на НАП облекчават отчитането на оборота на големите компании

От бранша заявиха, че подобно на търговските обекти софтуерът може да затрудни работата на съсловието. Галя Димитрова обясни, че със специалистите от сектора на медицински услуги е обсъдено, че за пациентите няма да има негативен ефект заради загубата на връзка на апарата със сървърите на НАП.

Освен това ще се въведе т. нар. авариен режим, в който загубата на свързаност няма да прави касовите апарати неработоспособни. Въвежда се дистанционна поддръжка на фискалните устройства и механизъм за уведомяване на касовите апарати при технически затруднения в мрежите на мобилните оператори или хардуер.

Коментари

 1. 2020.02.20 | 19:53

  Тези май са сред най-големите мошеници , естествено че ще мрънкат, както и всички "дребни" милионери....и при горивата, и при превозвачите, и при хотелиерите...всички крият обороти яко май... Никакви отстъпки повече - не може бедните да плащат а тия май яко да крадат

  1. 2020.02.21 | 14:00

   Ей, ама те напъва да си покажеш невежеството!

  2. 2020.02.20 | 22:38

   глупак!!!!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Финанси

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет