Димитър Шумаров е носителят на приз „Буров“ за банково управление за 2019 г.

  • 31 януари 2020 15:42

  • 360
  • 1
Димитър Шумаров е носителят на приз „Буров“  за банково управление за 2019 г.
©

Димитър Шумаров, изпълнителен, главен финансов директор и член на УС на Пощенска банка, е носителят на престижното отличие „Буров“ за банково управление за 2019 г. Призовете в категория „Банково и финансово управление“ и категория „Индустриално управление“ бяха връчени на стилна церемония късно снощи в Гранд хотел София, която събра представители на финансовия и бизнес елит. По традиция всяка година фондация „Буров“ отличава най-добрите мениджъри в областта на финансите и на нефинансовия бизнес. По този начин фондацията, носеща името на именития български банкер, индустриалец и финансист, дава своето признание на хората, постигнали забележителни постижения в областта на българската икономика през годината.

„Изключително признание и отговорност е за мен да получа това високо отличие от членовете на Фондация „Атанас Буров“. 2019 г. беше специална година за Пощенска банка. Справихме се с много предизвикателства, успешно приключихме обединението с Банка Пиреос България в рекордно кратък срок и стартирахме мащабна трансформация на още по-голямата си клонова мрежа, за да осигурим отлично клиентско преживяване. Затова тази награда е успех за целия ни екип в Пощенска банка. Щастлив съм, че в тази зала виждам много колеги, с които сме работили през годините и с които заедно пазим високия стандарт на работа и високите ценности на великия български общественик и банкер Атанас Буров, на чието име е учредена фондацията. И най-вече, че продължаваме да ги предаваме на младото поколение в банковия сектор“, коментира г-н Шумаров.

Наградите на фондация „Буров" за индустриално управление за 2019 г. получиха двама мениджъри – Ярослав Дончев, председател на СД и изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД, и Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на „Алкомет“ АД.

Призовете на фондацията се присъждат след анкета сред настоятелите ѝ, в която влизат лицата, ръководещи най-големите компании в страната. Те се дават на хора, управляващи дружества, които през три поредни години са показали високи обеми на продажбите, големи печалби и са платили забележителни по размер данъци. Освен тези критерии се вземат предвид и приносът на управляваните от кандидатите компании за развитието на човешкия капитал, както и авторитетът и влиянието им в бизнес средите и в обществото.

Димитър Шумаров се присъединява към екипа на Пощенска банка през 2012 г. като изпълнителен директор, главен финансов директор и член на УС на финансовата институция. Част е от екипа, с който Пощенска банка придобива и интегрира за рекордно кратко време дейността на две банки (Алфа Банк и Банка Пиреос България), което е поредната стъпка в затвърждаването на позицията ѝ на системна за пазара банка и в разширяването на клиентската ѝ база. Димитър Шумаров активно участва в проекти, свързани с дигитализацията на банковия сектор в България. Носител на наградата „CFO на годината“ на ЕY и сп. „Форбс“.

 

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
360 1

Коментари 1

Добави коментар
Анатема на Сашо Нереза и на Сулю Пасито

2020.01.31 | 17:15

1

И мустакатият сиганин също получи от Шиши приз и то не един, но сега Шиши иска да го докарат от Сърбия с пранги..

Добави коментар

Водещи новини