Спор между Васил Велев и Димитър Манолов за промените при болничните

Спор относно предложената мярка първият ден от болничните да е неплатен, се разрази между председателят на АИКБ Васил Велев и Димитър Манолов от КТ Подкрепа в сутрешния блок на Нова тв.

Васил Велев бе категоричен, че тази мярка, макар и недостатъчно решителна, безспорно ще доведе до ограничаване на кражбите и до увеличаване на доходите на хората. Когато не крадеш от колегата си, това което той е изработил – ще си го получи. Второ, ще се произведе много повече „На половина ако се ограничат тези безобразия ще имаме 1 млрд. повече. Работникът ще получи четирикратно повече, отколкото е ощетен”, каза още той.

Синдикатите искат спешна среща с Борисов заради първия ден от болничните

„Това решение има една сериозна слабост. Тя е, че според това предложение всички болнични са фалшиви. Че има такива – няма съмнение”, коментира президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов. „Синдикатите трябва да решат кого защитават – дали тези които крадат, симулират и отиват за гъби с фалшив болничен или тези, които са коректни, съзнателни и идват на работа”, посочи Велев.

„Виновни са тези, които издават фалшиви болнични. Трябва да понесе отговорност и този, който внася такъв фалшив лист. Нека помислим как да накажем тези хора. Защо трябва да наказваме някой, който не  е виновен за това?”, коментира Манолов.

Коментари

 1. 2020.01.16 | 14:32

  Гус ... Велев ... А как е в Европа и и ЕС ?!? Стига ни лъгахте г-н Велев , вижте и четете : https://baricada.org/2019/11/18/rabotodateli-bolnicni-evropa

 2. 2019.11.15 | 14:31

  Вместо да измислят как да наказват мошенниците и безхаберните лекари, те изтаковаха честните хора. Типично по комунистически.

 3. 2019.11.15 | 14:29

  Как точно ще се увеличат доходите? Да не би добре облечените бизнесмени да ни вдигнат заплатите? Само ще ни карат да идваме болни и ще се усетят, като половината персонал почне да се сополяви. А и как стои въпроса с болничните за майките с малки деца? Тия са пълни педа-ли. А ни мислят за по-тъпи от градски гълъби.

 4. 2019.11.15 | 09:19

  Да Бе ... ако ме зарази някой в автобуса/тролея, трамвая, метрото/ след като се прибирам от работа, вечерта вдигна 40 градуса температура и на другия ден кихам, кашлям, храча , нали ако отида на работа , ще ме изгони началника и колегите за да не ги заразя, а как да докажа че това не е по моя вина ? Това не е ли вид трудова злополука/според застрахователите е - на път към работа и обратно/ , но как да го докажа за да не съм прецакан ?
  Г-да псевдо синдикалисти , не правете циркове за широката публика , а нещо наистина за хората ?!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Финанси

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет