Танева: Заведени са над 70 дела за наложени финансови корекции по договори за къщи за гости

  • 05 юли 2019 13:53

  • 633
  • 0
Танева: Заведени са над 70 дела за наложени финансови корекции по договори за къщи за гости
© Булфото (архив)

71 са делата за наложени финансови корекции по договори за къщи за гости, създавани по Програмата за развитие на селските райони, които се разглеждат от съда. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри в отговор на депутатско питане в рамките на парламентарния контрол за политиката на Министерството на земеделието, храните и горите /МЗХГ/ във връзка с контрола и налагането на санкции по програмата.

Тя отбеляза, че от тези дела има вече 18 съдебни решения, които са влезли в сила, и 11 от тях са в полза на ДЗ "Земеделие".

Танева допълни, че 53 дела все още са в съдебна фаза. Министърът отбеляза още, че се надява до края на следващата седмица от МЗХГ да успее да представи официално резултатите от последната проверка, при която са одитирани 290 къщи за гости.

Министърът отбеляза, че са направени проверки на над 50 процента от къщите за гости, които са създадени с подпомагане от програмата. Резултатите, които ще излязат от тях, няма да са драстични, коментира Танева.

Тя отбеляза, че в някои случаи има недостигане на 100 процента от включените в бизнесплановете приходи, но някои имат и над 100 процентна реализация.

Танева даде пример с къщи за гости в Златоград, които нямали до края на годината свободни места за нощувки. Министърът посочи, че има и такива, които имат изпълнение на бизнесплановете под 50 процента. За всички тези, които са под 50 процента, ще има съответни актове, заяви министърът и допълни, че тези къщи работят по предназначение и призова да не се заклеймяват бизнесоператорите, когато те работят и изпълняват целите на подпомагането - създаване на заетост в селските райони и на доход.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
633 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини