Плащаме до 50 лв. без пин код от днес

  • 12 април 2019 08:30

  • 9490
  • 4
Плащаме до 50 лв. без пин код от днес
© pixabay

Двойно по-голям лимит ще имат от днес - 12 април, собствениците на карти “Мастеркард” при безконтактни плащания. Вместо досегашните 25 лева те ще могат да плащат до 50 лева, без да въвеждат пин код, съобщават от компанията.

Увеличението на лимита за безконтактно плащане важи за всички revolut карти с логото на “Мастеркард”. Много вероятно е промени в лимита за безконтактно плащане, без да е нужен ПИН, да има и за картите с логото на “Виза”, но за момента такава стъпка не е обявена.

Това е стандартна стъпка в развитието на пазара към въвеждане на иновативни методи на плащане, коментират финансисти.

По данни на БНБ и “Мастеркард” безконтактните плащания са се увеличили със 151% за последната година, което е далеч над средното за Европа. Средната стойност на една трансакция е 58 лева. Новият лимит от 50 лева отразява актуалните финансови потребности на потребителите и показва зрелостта на българския пазар за тази стъпка, аргументират се от “Мастеркард”.

Увеличаването на лимита за безконтактни трансакции щяло да позволи значително да се увеличи скоростта и удобството на голяма част от потребителите. Навлизането на безконтактните плащания е пряко свързано с адаптирането на мобилните разплащания и популяризирането им в страната и чужбина.

България застава сред държави като Франция, Австрия, Германия и Италия с най-висок лимит на стойността на безконтактна транзакция. На 50 лева се вдига лимитът на плащанията без пинкод на един от големите издатели на карти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9490 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Кражбите да започнат - сега

2019.04.14 | 00:28

4

Бъдещето на кражбите дойде - сега вече безконтактно може да те изцоцат по 50 и още 50 до изчерпване на парите в картата, чудя се защо им трябваше на клиентите на банките тази безконтактна функция - пък даже се сърдят че картата им не е модерна и не могат да потъркат с нея постерминала както лампата на Аладин. Сега освен картата трябва да си купя и защитна опаковка която да предпазва от сканирания от растояние или в натъпканите рейсове. С един скенер колко ли карти могат да се копират или източат в час пик в нашия градски транспорт? Със сигурност тези които я нямат тази функция са защитени повече от малоумниците размахващи карти пред касиерките в магазина - в стил вижте ме кой съм имам безконтактна карта.

нз

2019.04.12 | 11:35

3

Хм,пише само за revolut карти.Не всеки българин има такава или аз нещо не съм разбрал.

Сашо

2019.04.12 | 09:51

1

Още по добра новина за крадците на картови пари

Факт

2019.04.12 | 10:17

2

Абсолютно

Добави коментар

Водещи новини