Как да използваме разумно кредитната си карта?

  • 30 ноември 2018 14:18

  • 1068
  • 0
Как да използваме разумно кредитната си карта?
© Pixabay

Кредитните карти дават огромно удобство при пазаруване и покриване на непредвидени разходи, но трябва да бъдат управлявани разумно, защото могат да бъдат и причина за сериозни финансови проблеми.

Kredit.bg предлага няколко съвета за използването на кредитните карти, които ще Ви спестят много главоболия:

1. Плащайте навреме

Ако имате възможност, всеки месец покривайте цялата сума на задълженията по кредитната си карта. Това ви гарантира, че няма да плащате лихви и допълнителни такси.

Ако все пак изпитвате затруднения с покриването на целия баланс наведнъж, опитайте се да плащате възможно най-големи месечни вноски, които надвишават минималната сума, изисквана от банката. Ако покривате само минималната вноска, изплащането на задълженията може да отнеме години, дори и за най-малките суми, защото на практика покривате само лихвата и незначителна част от главницата по заема.

Добър съвет е да се въздържате от нови покупки с кредитната си карта, докато не сте изплатили целия натрупан дълг по нея. Всяко прехвърляне на баланса за следващия месец означава плащане на лихви. Ако не разполагате с необходимата "дисциплина", по-добре пазарувайте в брой или с дебитната си карта. 

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1068 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини