Цената на роуминга със Западните Балкани може да бъде намалена при българското европредседателство (

  • 10 ноември 2017 11:22

  • 889
  • 0
Цената на роуминга със Западните Балкани може да бъде намалена при българското европредседателство (
©

Реалистично е по време на нашето председателство на ЕС догодина да бъде намалена цената на роуминга със страните от Западните Балкани. Това прогнозира в кулоарите на парламента министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

"България е подготвила меморандуми с всички държави от Западните Балкани за намаляване цените на роуминга", обясни той. "Това са меморандуми на държавно, а не на европейско ниво", подчерта Московски, които предвиждат "зелена светлина" за операторите да намалят цените за гласови, текстови съобщения, интернет, което означава намаляване на цените на роуминга, предаде репортер на Novini.bg.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е заяви, че през ноември 2018 година предсрочно ще бъде пусната отсечката на АМ "Струма" от Кресна до Сандански. 2020 е крайният срок за завършване на отсечката от Благоевград до Крупник. „Завършваме и тунел "Железница". Най-радостната новина е, че изцяло с европейски средства ще се финансират проектите. Върнахме доверието на европейските си партньори“, подчерта той.

„Избрахме най-добрият вариант за трасето през Кресна“, увери министър Ненков. Той допълни, че в него ще се гарантира сигурността на преминаващите. „Спазваме всички нормативни актове. Търсим баланса и икономическия интерес“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
889 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини