Албанската данъчна администрация проучи опита на колегите си от НАП

  • 03 ноември 2017 14:42

  • 1243
  • 1
Албанската данъчна администрация проучи опита на колегите си от НАП
©

През тази седмица приходната администрация на България е била домакин на работно посещение на представители на албанската данъчна администрация по програмата "Фискалис 2020" на Европейската комисия, съобщиха от НАП.

Делегацията е включвала експерти от централата в Тирана, както и директори от териториални структури. Албанските данъчни са се интересували от опита на НАП и добрите практики, техниките и софтуера в областта на данъчните ревизии и управлението на риска. Българските експерти са запознали албанските си колеги с контролната дейност на НАП. Представена е била и дистанционната връзка на касовите апарати с информационната система на Агенцията, както и ползите от нейното функциониране.

На срещата е направена практическа демонстрация на работата на информационната система "Контрол" на НАП. Българските експерти са представили и новите методи, които използват в работата си за превенция и противодействие на данъчни измами.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1243 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Албански данъчен инспектор

2017.11.05 | 06:58

1
ЗдравейтИ. Много сме слушали за Вашата приходна агенция. Имиджа на Българския НАП в Албания е на второ място, веднага след държавната компания за боядисване на Конго, която пребоядиса и декорира всички бункери. Ние искаме да копираме вашият незаменим и уникален опит в крад

Добави коментар

Водещи новини