НАП-Пловдив е издала 15 заповеди за запечатване на обекти в града

  • 16 август 2017 17:47

  • 1747
  • 1
НАП-Пловдив е издала 15 заповеди за запечатване на обекти в града
©

НАП-Пловдив е издала 15 заповеди за запечатване на обекти в града след масирани проверки по централните търговски улици, започнали в началото на август. Това съобщиха от пресцентъра на Териториалната дирекция на НАП в Пловдив.

Проверките се извършват както в делничните, така и през почивните дни, и след установеното за администрацията работно време; те целят да се установи отчитат ли търговците реално оборотите си.

До момента щателно са проверени 40 обекта, като в 25 от тях са установени нарушения. Най-честите са неиздаване на фискален бон или разлика между касовата наличност и отчетените на фискалното устройство продажби. Пловдивските данъчни служители са поставили на 24-часово наблюдение фискалните устройства на най-рисковите обекти чрез изградената дистанционна връзка с НАП. Под непрекъснато наблюдение са и част от обектите, които скоро са сменили собствениците си.

От НАП информират, че акцията е безсрочна, а сигнали за нарушения могат да се подават по телефона или на електронната поща на приходната агенция.

Нора Виткова
1747 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.17 | 08:56

1
Този път Герберо-нападжииките са напънали колбасарниците в Пловдив!

Добави коментар

Водещи новини