Осем са кандидат-купувачите на търговска банка "Виктория"

  • 19 септември 2016 18:36

  • 1875
  • 1
Осем са кандидат-купувачите на търговска банка "Виктория"
©

Общо осем са кандидатите да купят 100 процента от капитала на търговска банка "Виктория", съобщиха от пресцентъра на Корпоративна търговска банка, собственик на ТБ "Виктория".

Срокът за подаване на писма за интерес приключи на 16 септември 2016 г. Заявилите интерес кандидати са "Инвестбанк" АД; Консорциум ЗК "Лев Инс" АД и Kerbler Holding GmbH; Zaghloul Holdings - Egyptian Engineers Group; Консорциум Hanson Holdings Lux s.a.r. и "Еврофинанс" АД; "Транзакт Юръп Холдингс" ООД; "Българо-Американска Кредитна Банка" АД; "Търговска Банка Д" АД и "Българска Телекомуникационна Компания" ЕАД.

Трима от кандидатите са заявили интерес в рамките на удължения срок за подаване на писма за интерес - от 19 април до 16 септември 2016 г. В същия срок двама от изброените кандидати изрично са потвърдили заявения от тях по-рано интерес. Писмата за интерес от останалите трима кандидати, подадени в периода до 18 април се считат за валидни, доколкото заявеният в тях интерес не е оттеглен изрично към 16 септември 2016 г.

Предстои анализ и оценка на профила на кандидатите, предоставените от тях писма за интерес, включително съпътстваща информация, както и допълнителна консултация с надзорния орган - БНБ, пише в съобщението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1875 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.22 | 08:37

1
а колко са кандидатите да върнат краденото от КТБ....и другите банки 96-97ма...!?!?!??!?!?!?!?

Добави коментар

Водещи новини