Дянков: Ако Бюджет 2012 не мине, ще си търся друга работа

  • 11 ноември 2011 14:51

  • 2164
  • 6
Дянков: Ако Бюджет 2012 не мине, ще си търся друга работа
© Булфото

Българската банкова система е най-стабилна в Европа и затова финансовият ни министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи не се притеснява, че заради кризата в Гърция гръцките банки ще изтеглят авоарите си от България. Това обясни той в кулоарите на парламента.

"Не, не очаквам такова нещо. Дори напротив - в последните четири месеца забелязваме обратния ефект, че много влогове влизат в България, влогове, които преди не сме имали и следователно те идват отвън, вероятно от Гърция. Така че колкото и да е странно това, че гръцката банкова система там в момента има известна нестабилност, хората трябва някъде да си държат парите. И те търсят по-стабилни банкови системи. Българската банкова система е всъщност най-стабилната в Европа в момента. Има най-голямата ликвидност в цяла Европа", каза Дянков.

Предвиденото увеличение на държавния дълг с 4,5 млрд. лева е буфер в бюджета при евентуално лошо развитие на ситуацията в Европа, а не за да се даде държавна гаранция за изграждането на АЕЦ "Белене", предаде БНР. "Ние 2012 г. трябва да се подготвим за плащане на еврооблигациите на Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988 в януари 2013 г. - милиард и 830 милиона лева ни трябват за плащане на еврооблигациите. Нито има плащане или гаранция за АЕЦ "Белене", което твърди господин Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - - това е абсолютна глупост, нито държавна гаранция ще има за АЕЦ "Белене", нито пък от държавния бюджет, докато аз съм финансов министър, ще се харчи и стотинка. Така че това са празни спекулации", категоричен беше Дянков.

Финансовият министър каза, че засега не се налага допълнително орязване на проектобюджета за догодина, но ако се наложи винаги има откъде. "Да. Винаги има възможност за повече съкращения. Аз смятам, че този бюджет е направен достатъчно консервативно, за да издържи. Неслучайно казах, макар че макропрогнозите казваха близо три процента, ние сме го изчислили на един процент. Досега нямаме основания да смятаме, че ще стане по-лошо от тази ситуация", обясни Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Бюджет 2012 ще мине в пленарната зала, беше категоричен Дянков в отговор на въпрос за това не се ли притеснява, че законопроектът ще бъде подкрепен само от ГЕРБ. "Не само аз, а и всички финансови министри, ако не им мине бюджетът, просто трябва да си търсят друга работа. За мен същото важи. Бюджетът или се приема, или не се приема. Ако се приеме, се работи по него. Той ще се приеме", смята министърът.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2164 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
днтнеи97839кгсн

2012.01.12 | 20:16

5
Е то бива наглост , но чак до там ли се стига, с олтиматоми към народните представители.Асно е, че трябва да се правят бюджетни икономии, но защо за сметка на капиталовите разходи, които се увеличават?Защо не се потърси баланса между тези две идеи, та нали бюджетните приходи са на народа , а не на С Дянков.Защо не се включи активно и процесът с приватизационните сделки.Защо не се търсят и другите скрити източници на приходи, които за сега са безотчетни, след като не влизат в приходите на бюджета.Да се натоварят банките с данък върху високите %-ти.Да се търсят приходи от пътуването по света на златните ни съкровища и т.н.Само строителството не е в състояние да изведе икономиката ни от кризата.Защо не се търсят инвеститори в реалния сектор , а не в банковия. Къде са застрахователите и презастрахователите, където са големите пари?
Кик

2012.01.12 | 20:16

6
Дянков, дянков. Вземи оправи сивата икономика, източването на ддс чрез фирми фантоми. Виж как всички таксита във Варна плащат "патент" на фирми фантоми и всяка година по този начин укриват по два милиона от държавата. И вие сте прости ако не върнете патента на хората. И май мине, не мине- трябва да си подаваш оставката. Щото само със съкращения на разходи не става. И да казваш- "Ми не можем да се справим с източването на ДДС". Ми като не можеш ай чао. Ти като не можеш- забиваш ножа в гъза на ГЕРБ. Или зад всяко източване на ДДС стои човек на ГЕРБ може би???

2012.01.12 | 20:16

4
Недей, Дянков, стой си министър, че иначе ще умреш от глад, некадърно идиотче като тебе никой няма да го взема на работа...
asd

2011.12.04 | 01:26

3
lesno mu e da govori tolkova uvereno kato imat mnozinstvo
мире112

2011.12.04 | 01:24

2
Ако закъсаш -обади ми се .Имам фирма ЕТ.Ще те взема на минимална заплата за счетоводител.Фирмата едва крета но ще е със сериозен авторитет-бивш министър да и е счетоводител.
54445

2011.11.13 | 13:50

1
Ех,Дянков,Дянков ти въобще не си за тази работа момче,или просто е кадърен и той и Боката крадат така както никой досега не ни е крал......

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини