10 интересни факта за Лари Елисън на неговия 71-и рожден ден

  • 17 август 2015 14:38

  • 1567
  • 0
10 интересни факта за Лари Елисън на неговия 71-и рожден ден
©

Днес председателят на Oracle Лари Елисън навършва 71 г.

Елисън, който заема и поста главен технологичен директор в компанията, която основава, не е известен само с това, че има огромно състояние (в момента то се оценява на около 43 млрд. долара), а и с това, че по-скоро е лошо момче. Отчасти това се дължи на факта, че той не е следвал стандартния път от училище в елитен университет, който поемат много от главните изпълнителни директори на големи компании.

Елисън израства в южната част на Чикаго, където животът е труден и успява да превърне уменията си по математика, програмиране и опит да продава в компания гигант на стойност от 170 млрд. долара. Всичко това започва с инвестиция от 1 200 долара през 1977 г.

Вижте няколко интересни факти за Елисън през годините, подбрани от Mashable:

1. Елисън се отказа да изнася реч на откриването на организираното от Oracle събитие OpenWorld през 2013 г., за да участва във ветроходното състезание America's Cup. Oracle OpenWorld е голямо събитие, организирано в Сан Франциско, където се събират стотици мениджъри. Неговият отбор Oracle Team USA обаче участва в America's Cup. Седмицата преди събитието Елисън пропусна и обсъждане на резултатите на компанията по същата причина. В крайна сметка, отборът му победи.

Още по темата прочети тук.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1567 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини