Първа инвестиционна банка ще подпомага млади предприемачи

  • 23 октомври 2014 16:20

  • 1832
  • 1
Първа инвестиционна банка ще подпомага млади предприемачи
©

За трета поредна година Fibank (Първа инвестиционна банка) организира конкурса „Най-добра българска фирма на годината“. Основната цел на организаторите е да фокусират общественото внимание върху добрите примери в бизнеса, за да станат модел за подражание.

На специална пресконференция организаторите представиха въвеждането на две нови категории в конкурса – „Въвеждане на иновация” и „Проектно финансиране за бизнес таланти”. Лъчезар Богданов, член на журито на конкурса, изтъкна ролята на иновациите в съвременния бизнес и положителния ефект, който те имат за повишаване на конкурентоспособността на икономиката на страната.

Новата категория „Проектно финансиране за бизнес таланти” бе представена от г-н Васил Христов, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка. С нея организаторите искат да подпомогнат развитието на млади предприемачи с интересни иновативни идеи и бизнес модели. Категорията ще бъде официално включена в следващото издание на конкурса „Най-добра българска фирма на годината”, но желаещите да се включат в нея ще могат да представят своите проекти от следващата седмица. Заявленията за кандидатстване ще бъдат публикувани на интернет страницата на конкурса www.naidobrafirma.bg.

„Всеки проект ще бъде обстойно разгледан и оценен. Ще съдействаме не само финансово, но и с целия експертен ресурс, с който разполага Първа инвестиционна банка, за да помогнем на участниците да развият идеите си. Убеден съм, че това е една добра инициатива от наша страна, с която ще стимулираме повече млади хора да останат и да се развиват в България.”, подчерта г-н Христов.

Новите категории ще бъдат оценявани от допълнително жури, което ще е съставено от успешни предприемачи. Това са г-н Пламен Ташков, собственик на фирма Марс Армор, г-н Цветан Цеков, земеделски производител и собственик на фирма "Яблена Натура" и г-н Венцислав Пенков, собственик на фирма „Национал 7“.

Г-н Емил Хърсев, член на журито, изтъкна успеха на инициативата. „В първото издание на конкурса се включиха над 70 български фирми. Миналата година те бяха 120, а днес към средата на конкурса този брой участници вече е надминат”, сподели той.

Крайният срок за участие в конкурса е до 12:00 часа на 31-ви октомври 2014 г.

Novini.bg
1832 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ние сме ПИБ

2014.10.23 | 22:22

1
Инвестирахме 4.2млд в КТБ. Помогнахме на 367 корумпирани политици с офшорки, да имат работа, уважение и да нямат страх от закона, защото имаме отлично обслужване, отлично отношение. Изплатихме над 2 мил за кампанията на Бреков само за 1 ден - на 5 октовмри. Защото сме гръбнак, защото виждаме какво се случва ако не сллушаме, както не слушаха нашите пяартньори от КТБ. Първи сме и ще останем завинаги - С ТЯХ!

Добави коментар

Водещи новини