Този японски трейдър има 150 млн. долара, но никой не знае кой е

  • 26 септември 2014 16:25

  • 1386
  • 0
Този японски трейдър има 150 млн. долара, но никой не знае кой е
©

Шест минути след началото на търговията на Токийската фондова борса на 4 февруари с акциите на редица големи компании все още няма сделки.

Книжата на телекомуникационния гигант SoftBank Corp. са сред тези, чиято цена все още не е помръднала. Офертите „купува“ падат с 5%, след което с още, но все още няма сделки. След това се появява поръчка, която е изпълнена – 300 000 акции на цена от 6 714 йени (61 долара) за брой или общо над 2 млрд. йени (близо 20 млн. долара). След това се включват и други играчи, създава се инерция и компанията завършва като една от само двете, поскъпнали в индекса Nikkei 225 за деня.

Мъжът, който създава пазара за акциите на SoftBank в тази зимна сутрин, седи по пижама в спалня, пълна с разхвърляни комикси. Докато стои пред компютъра, той похапва морков, който успокоява стомаха му.

Да залага на скок в цената този ден е опасно, но той наблюдава как акциите на SoftBank губят една пета от стойността си в предишните двете дни, а спадът на щатския пазар предната нощ е обезценила акциите дори още повече. Според него вероятността цената да тръгне нагоре е все по-голяма. Той решава да дръпне спусъка и пуска тази първа поръчка, пише Bloomberg Markets.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини