Мая Манолова атакува Дянков за парите от здравните вноски

  • 01 август 2011 13:21

  • 1583
  • 1
Мая Манолова атакува Дянков за парите от здравните вноски
© Булфото

БСП подготвя питане до Конституционния съд, с което ще поиска да бъде обявено за противоконституционно одържавяването на здравните вноски на българските граждани, което се регламентира със Закона за държавния бюджет, приет в края на 2010 година, съобщава Дарик.

Конституционният съд вече отмени одържавяването на индивидуалните партиди в пенсионните фондове.

"Министър Дянков прибра 1, 4 млрд. лв. Ще продължим да питаме какво беше направено с тези пари, защото на последния парламентарен контрол не получихме отговор", заяви в Кюстендил депутатът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Тя обяви това решение на управляващите от ГЕРБ като недемократично.

"Надяваме се Конституционният съд да върне тези 1, 4 млрд. лв. на българските граждани за здраве. Не достигат парите за общинските болници, от началото на годината са фалирали 10, една от тази в Бобов дол. Не достигат парите за онкодиспансерите и трансплантациите в чужбина и при целия този недоимък парите на българите бяха прибрани да пълнят дупките в републиканския бюджет", коментира депутатът от левицата.

Червеният депутат преброи 36 лобистки закона прокарани до момента от управляващите от ГЕРБ. Според Манолова, не е случаен факта, че първите осъдени депутати за конфликт на интереси са именно от тази партия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1583 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Алекс2

2011.08.11 | 23:23

1
Тая и с негърски не можеш да и запушиш устенцата красиви

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини