Два пъти е нараснал броя на кандидатстващите по европейски програми в Кърджалийско

  • 01 декември 2021 13:59

  • 3432
  • 1
Два пъти е нараснал броя на кандидатстващите по европейски програми в Кърджалийско
© pixabay

Броят на хората от област Кърджали, които са кандидатствали по различни европроекти, е нараснал два пъти през настоящата година спрямо 2020 г. Това заяви ръководителят на областния информационен център /ОИЦ/ в Кърджали Дора Христовапред БТА.

Тя допълни, че проектите на индивидуалните бенефициенти са главно по Програмата за развитие на селските райони и "Иновации и конкурентоспособност".

Общо разплатените средства по Програмата за развитие на селските райони са повече от 3,653 млрд. лева

В региона се запазва тенденцията основният дял от реализирани средства по различните европейски програми да е от общинските администрации.

"Забелязва се също, че индивидуалните бенефициенти използват програмите и европейското финансиране за обновяване на техническата си база и разрастване на бизнесите си", каза още Дора Христова.

Тя отчете увеличение и в броя на хората, посетили офиса на ОИЦ през годината, въпреки пандемичната ситуация - над 260 жители на областта. Голяма част от тях са посетили центъра със свои идеи, като са искали информация за възможностите за финансиране.

"Имали сме най-различни и интересни идеи - от къщички със садки около малък язовир до "Музей на меда", в който се показва процесът на извличане на мед", разказа още Дора Христова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3432 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
о

2021.12.01 | 14:21

1
Научете се къде се слагат запетаи!

Добави коментар

Водещи новини