ОЛАФ разследва ремонт на несъществуваща сграда в Петрич

Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ влиза в община Петрич, за да разследва евентуална злоупотреба в размер на 1,5 млн. лв. за ремонт на несъществуваща сграда. Проектът е съфинансиран от програма за трансгранично сътрудничество между България и Гърция, предаде БТВ.

Става дума за постройка на военно поделение, която трябва да се превърне в музей.

От общината посочват, че сградата имала една стена, около която трябвало да се строи, но и тя паднала. Строителите признават, че са бутнали стената, защото била стара.

ОЛАФ няма да предприеме дисциплинарни действия срещу кандидата на Полша за член на новата ЕК

Служители на европейската служба за борба с измамите ще проверяват в рамките на три дни дали с парите е злоупотребено. Защото са получени по проект за ремонт, а не за нов строеж. Иначе днес строеж вече има. Сигналите до всички възможни институции са подадени от името на „Будни граждани“.

Будните граждани сигнализират и за друга странна поръчка – ремонтираният вече покрив, за чиято реконструкция постфактум беше обявена обществена поръчка отново е залегнал в бюджета. След сигнала миналата година поръчката беше спряна, а строителят обясни, че е ремонтирал покрива доброволно. Сега в бюджета са залегнали същите около 30 000 лева.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Еврофондове

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет