ОЛАФ разследва ремонт на несъществуваща сграда в Петрич

  • 13 февруари 2020 09:31

  • 4041
  • 0
ОЛАФ разследва ремонт на несъществуваща сграда в Петрич
© Кадър: БТВ

Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ влиза в община Петрич, за да разследва евентуална злоупотреба в размер на 1,5 млн. лв. за ремонт на несъществуваща сграда. Проектът е съфинансиран от програма за трансгранично сътрудничество между България и Гърция, предаде БТВ.

Става дума за постройка на военно поделение, която трябва да се превърне в музей.

От общината посочват, че сградата имала една стена, около която трябвало да се строи, но и тя паднала. Строителите признават, че са бутнали стената, защото била стара.

ОЛАФ няма да предприеме дисциплинарни действия срещу кандидата на Полша за член на новата ЕК

Служители на европейската служба за борба с измамите ще проверяват в рамките на три дни дали с парите е злоупотребено. Защото са получени по проект за ремонт, а не за нов строеж. Иначе днес строеж вече има. Сигналите до всички възможни институции са подадени от името на „Будни граждани“.

Будните граждани сигнализират и за друга странна поръчка – ремонтираният вече покрив, за чиято реконструкция постфактум беше обявена обществена поръчка отново е залегнал в бюджета. След сигнала миналата година поръчката беше спряна, а строителят обясни, че е ремонтирал покрива доброволно. Сега в бюджета са залегнали същите около 30 000 лева.

Мая Йорданова
4041 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини