Хасково ще закупи електрически автобуси с финансиране по ОПОС

  • 13 декември 2019 18:05

  • 2679
  • 1
Хасково ще закупи електрически автобуси с финансиране по ОПОС
© МОСВ

Министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, кметът на община Хасково Станислав Дечев и управителят на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД Йордан Панев подписаха договор за обществен електротранспорт в общината.

Общият размер на инвестицията е 6 млн. лв., като Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) осигурява 5 млн. лв., съобщиха от пресцентъра на МОСВ. Проектът цели подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Хасково чрез намаляването на нивата на фини прахови частици и азотни окиси. Предвижда се да бъдат закупени 5 нови електрически автобуса и 6 зарядни станции, както и да се изгради необходимата инфраструктура за електрозахранване.

Сливен ще инвестира средства в по-чист транспорт с финансиране по ОПОС

С електрифицирането на подвижния състав на градския транспорт ще се подобри екологичната обстановка в централната част на град Хасково и ще бъде намалено антропогенното влияние върху околната среда. Реализирането на дейностите ще допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух за близо 70 000 жители на община Хасково. Срокът за изпълнение на дейностите е 33 месеца.

Филип Епитропов
2679 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.12.13 | 20:50

1

Ех, ако имаха кмет на БСП Нинова щеше да им подари ядрени.

Добави коментар

Водещи новини