ДФ "Земеделие": Няма опасност от загуба на евросредства заради къщите за гости

  • 19 ноември 2019 18:37

  • 5383
  • 4
ДФ "Земеделие": Няма опасност от загуба на евросредства заради къщите за гости
© Pixabay (архив)

253 са актовете за къщи на гости, които сме издали. При 158 бизнес планът не е изпълнен на база, на която да твърдим, че се развива селския туризъм. Това означава, че планът е бил добър, но резултатите са нулеви.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град, който коментира скандала с къщите за гости. 81 млн. лева е стойността на тези 288 къщи, които ние проверихме след изричната заповед на министъра на земеделието. Това не е цялата сума, отпусната за къщите на гости. Това е сумата за къщите, които сме проверили. В тези 158 случая може със сигурност да твърдим, че тези къщи не са построени, за да посрещат гости. Всички те не са донесли този бизнес стимулатор на селските райони. Нашата роля е да оценим това изпълнение и да кажем - тази инвестиция не е добра, тя не функционира нормално и следва тази инвестиция да бъде възстановена. Процедурата ще бъде дълга. Очакваме да получим възраженията на нашите бенефициенти и тяхното мнение, защо не са успели да реализират бизнес плановете си. Не сме откриватели и иноватори в нереализирането на бизнес планове с европейски средства. Това го има в цяла Европа. Взели сме си поука, че точно къщите за гости няма да допринесат за развитието на селските райони", разкри Грудев.

Пълен списък на глобените от ДФ "Земеделие" къщи за гости

"При къщата на Александър Манолев има класически опит за измама. Там тече разследване. Тази къща е санкционирана и трябва да върне на 100% всички отпуснати средства. Искам категорично да заявя, че няма никаква опасност от загуба на евросредства. Нашите контролни органи очевидно действат бързо и правилно. Приемете казуса с къщите за гости просто като една недобра инвестиция", добави Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град

ДФ "Земеделие" глобява 158 къщи за гости с пълна санкция за общо над 43 млн. лева

Филип Епитропов
5383 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Българка

2019.11.19 | 21:45

4

Така трябва да бъде,но дали всички ще върнат парите?! А на Йончева кога? Толкова много хора от прехода имат да връщат пари на майка България,но едва ли получат присъда и да върнат пари!

боби

2019.11.19 | 20:37

2

Построили са си с европари лични имения!! Какви планове, какво развитие на селски райони, какви пет лева!! Ами контрола кой да го прави ... филанкишията! Думи, думи и дотам!!

Иво

2019.11.19 | 20:45

3

Още преди да влезем в ЕС знаех, че точно така ще се получават нещата! Смучене на фондове яко! И то само от отбрани "хора". Ето ни ЕС! Да се наситим! Да ни е сладко!

2019.11.19 | 20:08

1

Щом си рекъл.Блажени са вярващите

Добави коментар

Водещи новини