Министерството на културата обяви покана и започва информационна кампания по Програма PA 14 "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество"

  • 03 септември 2019 17:24

  • 2433
  • 3
Министерството на културата обяви покана и започва информационна кампания по Програма PA 14 "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество"
© Булфото (архив)

Министерството на културата обяви първа покана за нaбиране на проектни предложения по Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“ по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

В тази връзка започва информационна кампания, чиято цел е Поканата да достигне до най-широк кръг потенциални кандидати и заинтересованите страни да бъдат запознати с възможностите за финансиране по Програмата. Проектни предложения могат да се подават от 02.09.2019 г. до 03.12.2019 г.

Насоките за кандидатстване по Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“ са налични на следния адрес: https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Info/edb6005c-2b48-4e1f-9a8c-cc5f97d8cce2.

Кампанията стартира от 10 септември в София. Информационни събития ще се състоят също във Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Велико Търново, Плевен, Стара Загора, Благоевград и Враца.

Графикът на предстоящите събития е публикуван тук.

Регистрационна форма за участие можете да откриете тук https://forms.gle/dgsYjbAqijrXAr3FA .

Програма PA 14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ се фокусира върху ролята на културата и културното наследство като ресурси за местно и регионално развитие. Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“ ще подкрепи проекти, позволяващи организирането на разнообразни артистични и творчески събития, фестивали, пърформанси, изложби и инициативи, които ще съживят периферните пространства, ще вдъхнат нов живот в по-малки градове и села и не на последно място – ще привлекат и ангажират нови публики.

Повече за ПрограмаPA 14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ тук.

Финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. предоставя средства, осигурени от Кралство Норвегия, Република Исландия и Княжество Лихтенщайн. Целта е намаляване на икономическите и социалните различия в Европа и засилване на двустранните отношения между страните-донори и страните-бенефициенти чрез финансиране на няколко приоритетни сектора, сред които култура, гражданско общество, добро управление, основни права и свободи.

 

Филип Епитропов
2433 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кукумицин

2019.09.04 | 10:38

3

Тръгнал Банов да се занимава с глупости, а в министерството му е пълна каша! Пълно е с некомпетентни и корумпирани хора! Театрите се управляват от престъпници, крадци и некадърници! И народа си мисли, че има някаква култура в България, а всъщност, чрез безхаберието си, министъра на културата унищожава и малкото останала култура в България! Събуди се Банов, и си оправи подчинените, за да не се налага народа да те събужда!

2019.09.03 | 20:20

2

ало банов съм

Фичката

2019.09.03 | 18:25

1

Този г*з няма ли да си ходи бе,,,,,толкова корумпирани и пак се показват.....Искал да уволни директорката на училище защото спазила процедурата........Толкова крадливо племе тия мутри батко.....

Добави коментар

Водещи новини