Стартира проект по рехабилитация на улици в Банско и Добринище

Утре в 10 часа ще се състои официална церемония по откриване на строителна площадка в рамките на проект „Рехабилитация на улична мрежа в гр. Банско на ул. „Цар Симеон" между кръстовищата с ул. „България" и ул. „Патриарх Евтимий" (път II-19), ул. „Глазне" между кръстовищата с ул. „Пирин до ул. „Патриарх Евтимий" (път II-19) и ул. „България" между кръстовищата с ул. „Цар Симеон" до ул. „Патриарх Евтимий" (път II-19) и рехабилитация на улична мрежа в гр. Добринище - ул. „Георги Темелков", ул. „Александър Стамболийски" и ул. „Паисий Хилендарски".

Церемонията ще се състои на кръстовището при ул. „Цар Симеон” и „Патриарх Евртимий”

В 10,30 ч. ще бъде открита и строителната площадка  ул. „Г. Темелков“ в гр. Добринище.

Главната цел на проекта е да се подобри средата на живот чрез рехабилитация на улична мрежа в т.ч. изграждане на озеленени участъци от уличното платно и ремонт на  тротоари. Чрез подобряване на съществуващата инфраструктура се създава устойчиво социално-икономическо развитие на селските райони и качеството на предлаганите услуги за населението.

Обща стойност на проекта е 1 955 800,00 лева, от които 1 605 640 лева европейско финансиране, 283 348 лева национално съфинансиране и  66 811,03 лева частно финансиране.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., съфинансирана чрез Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Еврофондове

още

Анкета

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Избрано от Интернет