Експерти провериха проектно предложение за преустройство на етаж от съществуваща сграда в къща за гости в гр. Белослав

  • 14 юни 2019 14:06

  • 1077
  • 0
Експерти провериха проектно предложение за преустройство на етаж от съществуваща сграда в къща за гости в гр. Белослав
© МЗХГ

Експерти от Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“ извършиха проверка на проектно предложение за преустройство на етаж от съществуваща сграда в къща за гости в гр. Белослав.

Бенефициентът кандидатства за субсидия от 105 375 лв. Проектното предложение на този етап е одобрено от Местната инициативна група "Аврен-Белослав" и предстои да се разгледа от ДФЗ, съобщиха от пресцентъра на МЗХГ.

Собственикът на имота заяви, че една от основните причини да кандидатства за изграждането на къщата за гости, е че в Белослав няма изградено до момента място за настаняване. Проектът включва основно ремонт на етажа, обзавеждане на осем стаи, ремонт на покрива и монтиране на фотоволтаична система.

Съвместните проверки на експертите от двете институции имат за цел да удостоверят съответствието между подадения проект и инвестиционното намерение на кандидата. Протоколът от днешната проверка ще бъде предаден на ДФЗ.

Предстои да бъде проверен само още един от общо 14 проекта, кандидатствали за развитие на туристически дейности. Поредността им се определя от медиите.

Филип Епитропов
1077 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини