Нови 38 млн. лв. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност в периферните райони по ОП "Регио

  • 28 март 2018 10:11

  • 2523
  • 0
Нови 38 млн. лв. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност в периферните райони по ОП "Регио
© Булфото (архив)

Започва набирането на проектни предложения по процедурата за "Енергийна ефективност в периферните райони - 2" по Приоритетна ос 2 на управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 -2020. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие.

Над 38 млн. лв., какъвто е бюджетът на процедурата, ще могат да бъдат вложени в мерки за повишаване на енергийната ефективност на публичната инфраструктура и на жилищния сектор в общините с одобрени проекти. В срок до 27 август 2018 г. за безвъзмездно финансиране могат да кандидатстват всички общини на 28-те града опорни центрове от 4-то ниво на националната полицентрична система.

В проектното предложение могат да бъдат включени един или няколко обекта от жилищната и от публичната инфраструктура, като минималният размер на заявената подкрепа е 200 000 лв., а максималният 1,2 млн. лв. Дейностите трябва да са насочени към постигане най-малко клас на енергопотребление "С" в жилищния сектор, в сгради от културната, образователната и социалната инфраструктура и в сгради на държавната и общинската администрация, както и към намаляване на крайното енергийно потребление, разходите за енергия и на емисиите на парникови газове.

Пакетът документи за кандидатстване е публикуван на интернет-сайта на ОПРР, в меню: ОП "Региони в растеж", под меню: Актуални процедури и в ИСУН 2020.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2523 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини