Блокираха пътя Видин - София заради неизплатени пари от европроекти

  • 29 декември 2015 15:00

  • 2636
  • 3
Блокираха пътя Видин - София заради неизплатени пари от европроекти
© Булфото (aрхив)

Работници се заканиха да блокират пътя Видин - София в района на с. Тополовец на връх Нова година, ако не получат неизплатените си заплати, които имат да взимат от май до сега. Днес предупредително се събраха около 30 души, за да предяват претенциите си пред софийската фирма, за която са работили.

Фирмата е изпълнявала три проекта за изграждане на водопроводи в община Брусарци и два проекта за строителство на стадиони в община Ружинци. Всичките са приключили и обектите са приети, но работниците има да взимат средно по 2 хил. лв.

В средата на декември са им раздали аванс от 100 лв. с обещание, че до Коледа ще вземат и останалото. От фирмата обаче им казали, че общините не са се разплатили и затова на свой ред не могат да дадат заплати.

Кметът на община Ружинци Александър Александър се срещна с протестиращите и удостовери с документи, че на фирмата са преведени всичките дължими 2,8 млн. лв. От община Брусарци също заявиха, че са изрядни в отношенията си с изпълнителя и проблемът е при него, съобщава "24 часа".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2636 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.08.11 | 21:50

3
Онези на снимката не приличат на работници. През цялата си история нищо не са работили.
gost

2016.08.11 | 21:50

2
Tova si e redovna praktika na rabotodatelite,rabotnika raboti-rabotodatelia ne plaschta.
Напълниха България

2016.01.19 | 21:24

1
С анадолци,без никаква еволюциона система на развитие и интеграция.Това Народ ли е,че имам съмнения за произхода им.Сунити или Чии?То все тая,само ме притеснява традициония елек с кабели,нищо-друго.Ако се бунтуват,да изпратят танковете.

Добави коментар

Водещи новини