Томислав Дончев: Очакваната загуба на европари е ужасяваща

  • 12 ноември 2014 09:28

  • 3688
  • 3
Томислав Дончев: Очакваната загуба на европари е ужасяваща
© Булфото

В интервю за "Труд" вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник коментира загубата на европари и проблемите по отделните програми.

„Проблеми има практически навсякъде. Две оперативни програми са спрени. Има огромен риск от загуба на средства в края на годината. Сигурно е, че пари ще се загубят, въпросът е да не са толкова, колкото показват анализите към момента. Най-лошото е, че когато говорим за десетки, даже за стотици милиони, за 30 работни дни не могат да се направят чудеса. Въпреки всичко ще опитаме", заяви Дончев.

„Не ми се иска да се ангажирам с число, защото, ако го кажа, това означава, че политическото ръководство на държавата се е примирило със загубата. А не е така. Всеки ден трябва да се използва за намаляване на загубата. Очакваният размер на загубата е ужасяващ. Никога преди това не сме си позволявали да губим пари в такива размери. Работим по различни сценарии за намаляване на риска. Първият вариант е плащанията да се ускорят максимално. Но пак да кажа - за 30 работни дни чудеса не могат да се случат. Цялата система е в шок - освен че няма координация, няма посока, в която да се развива. Огромна част от бенефициентите са демотивирани след едногодишна серия експерименти върху тях", обясни още вицепремиерът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3688 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.12.10 | 18:53

3
кои са виновните дончев...съд и присъди.останалото се брои за съучастничество..

2014.11.22 | 15:03

2
----------Pojelavam vi VSI4KO da vi sprat !!!! Razvivaite Bulgarska Ikonomika !!!!!!!!!!!!!!!!

2014.11.13 | 21:54

1
ДА ДА МИСЪЛТА ЧЕ ТЕЗИ ПАРИ НЕ МОГАТ ДА ВЛЯЗАТ В ПАРТИЙНИТЕ КАСИЧКИ ИЛИ В ОПРЕДЕЛЕНИ ПАРТИЙНИ ФУНКЦИОНЕРИ Е НАИСТИНА УЖАСЯВАЩА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини