Брюксел ни възстановява европарите по спрените програми през октомври?

  • 10 септември 2014 21:15

  • 3936
  • 7
Брюксел ни възстановява европарите по спрените програми през октомври?
© Булфото

Вицепремиерът по управлението на средствата от ЕС Илияна ЦановаИлияна Цанова Илияна Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в гр. София. Магистър по финанси от Университета за и министърът на околната среда и водите Светлана Жекова  се срещнаха тази вечер в Брюксел с еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Вицепремиерът Цанова съобщи пред български журналисти, че комисарят е бил запознат със свършеното от служебното правителство по повод спрените европрограми в нашата страна. Очертахме план за действие за възстановяването на спрените плащания от европейските фондове, добави тя. Цанова изрази надеждата възстановяването на плащанията да настъпи до края на октомври, предаде БТА.

Очаква се към средата на октомври пратеници на ЕК да посетят България и да се уверят на място в постигнатия напредък по контрола на изразходването на европейските фондове. Цанова съобщи, че е била постигната договорка по оперативната програма "Регионално развитие" да бъдат разделени осите за градско развитие и за туризъм.

Вицепремиерът отбеляза, че нашата страна е приела налагането на "плоска" финансова корекция от 9,5 процента върху 239 договора на стойност 1,609 милиарда лева (т.е. корекция от близо 153 милиона лева). Ще можем да пренасочим тези средства, България не ги губи, поясни тя.

Министър Жекова отбеляза, че основното, по което работи Министерството на околната среда и водите (МОСВ), е изготвянето  на сертификат с искане за плащания по европейските програми. По нейните думи при пълна мобилизация на националните проверяващи  органи този документ ще може да бъде представен на ЕК през октомври. Вярваме, че са положени достатъчно усилия и са взети  мерки, така че да можем да докажем, че тези механизми за контрол работят, посочи министърът. Тя съобщи, че от утре у нас започват разплащания към получателите на 89 милиона евро по програми в обхвата на МОСВ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3936 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Lyubo Angelov дъртото педи от Бургас

2016.03.20 | 19:18

7
Люпчоооо виждам и днес си стоял тук цял ден, искам и през ноща да стоиш разбра ли , ще те проверя утре сутрин ихихихихихи
o&k

2016.03.20 | 19:17

6
И въпреки всичко все още има тъпи сидерунгели дето не проумяват,че хляба е в Европа,а ножът- в Русия!
Емигрирайте!

2016.03.20 | 19:16

3
Ако ГЕРБ се върне на власт, всички предпроемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри и биячи с основно и средно образование!

2016.03.20 | 19:17

5
Само че има нещо грешно в това което си писъл защото е доказано че на последните два ибора точно тези за които си писал да се готвят за заминаване са дали най много от гласовете си за ГЕРБ.

2016.03.20 | 19:16

4
емигрирай ти червен бУклУк САМО ГЕРБ!

2016.03.20 | 19:15

2
ГЕРБ се връща на власт и еврофондовете също.Каквото и да говорите правителството на ГЕРБ беше добре посрещано на всякъде а това на Орешарски беше в изолация.Всички помним как Италианците даже се отказаха от срещата с Орешарски.Това показва на кого имат доверие и на кого не.
Lyubo Angelov дъртото герберясало педи от Бургас

2014.09.11 | 07:20

1
ок хи хи хи

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини