Плевнелиев: Имаме 500 млн. лв. по ОП "Регионално развитие"

  • 15 юли 2011 14:29

  • 1714
  • 0
Плевнелиев: Имаме 500 млн. лв. по ОП "Регионално развитие"
© Булфото

До последния ден този 1 млрд. лева ще бъде вложен в пътища, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на парламентарния контрол.

Депутатът от ПГ на Коалиция за България Димчо Михалевски попита министър Плевнелиев дали ще успее правителството до края на 2012 г. да изгради 3100 км пътища.

„За вас проект е, когато правителството е платило на консултант да изработи проект, а за нас това е европейски проект – изцяло готов за стартиране, включващ всичко необходимо”, посочи Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Той заяви, че нито един километър пътища не са пуснати законово при управлението на Тройната коалиция. „Ние направихме 52 км и те са законни, защото минаваме през цялата процедура от начало до края”, допълни министърът.

Той попита защо трябва обаче сега да се плащат стотици милиони за отчуждения, които е трябвало да бъдат платени от предишното управление.

„Никога няма просто да дам пари на един проектант за стартиране на проект, защото ще лиша проекта от европейско финансиране”, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1714 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини