Нова услуга на NASA ще съобщава когато МКС е видима в небето

  • 09 ноември 2012 18:35

  • 1915
  • 0
Нова услуга на NASA ще съобщава когато МКС е видима в небето
©

NASA пусна нова безплатна услуга, наречена "Spot the Station", в която всеки може да се регистрира и да получава имейл или sms всеки път, когато Международната космическа станция (МКС) е видима в небето и времето е достатъчно ясно за целта.

МКС е третият най-ярък обект в небето след Слънцето и Луната. Лесно можете да я видите, ако знаете кога и как.

Съобщението ще идва няколко часа преди момента, в който може да се наблюдава станцията, а информацията е съобразена с географското положение  на всеки регистриран - страната и града, в който живее, пише сп. "Обекти".

Широка колкото футболно игрище между двете си крила, МКС е засега е най-голямата изкуствена структура в Космоса. Тя се вижда като бързо преминаващ обект в нощното небе. На повече от 300 км над Земята на нея работят и живеят хора.

 



Новата услуга на NASA ще съобщава само за най-добрите възможности за наблюдение - когато станцията е относително високо в небето и отсечката на преминаване е по-дълга.

"Това може да се случи от два пъти седмично до веднъж-два пъти месечно, обясняват от NASA. Ако искате да се регистрирате за новата услуга, можете да го направите тук: spotthestation.nasa.gov.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1915 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини