С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година

  • 13 септември 2024 15:46

  • 154
  • 0
С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
© А1

      • Компанията подкрепя за девета поредна година първия учебен ден на децата в приемни семейства.

      • Инвестицията на А1 в каузата на приемната грижа у нас чрез различни инициативи надхвърля общо половин милион лева за последните 10 години.

В навечерието на първия учебен ден А1 и Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) традиционно зарадваха 270 деца от приемни семейства с нови раници, таблети, тетрадки и помагала. Сред тях са 20 първокласници, а 126 деца са на възраст между втори до шести клас, в гимназиална възраст са 117 подрастващи - от седми до дванадесети клас от различни региони в страната.

Тази година тържеството, организирано от А1 и НАПГ, в чест на началото на учебната година за децата в приемни семейства се проведе в Пазарджик. По време на събитието 21 деца, растящи в приемна грижа, получиха специално подготвени за новата учебна година таблети, раници с тетрадки, образователни пособия и учебни помагала. Сред тях бяха двама първокласници, 13 ученици от 2 до 6 клас и 6 момчета и момичета в гимназиална възраст от 8 до 12 клас.

В празника се включиха кметът на Пазарджик Петър Куленски, заместник-кметът по социалната политика Гергана Ичева, областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова и директорът на регионалната дирекция за социално подпомагане Цветелина Арапова. В рамките на събитието децата и техните приемни родители имаха възможност да премерят сили в кулинарно състезание за най-добър ученически здравословен сандвич. Отборите се състезаваха под ръководството на шеф Лъчезар Чоткин, победител в последното издание на реалити формата „Хелс Китчън“.

Нина Неделчева-Георгиева от А1 и изпълнителният директор на НАПГ Александър Миланов връчиха специално подготвените раници с тетрадки и помагала и поздравиха всеки от учениците и техните приемни семейства.

Нина Неделчева – Георгиева, експерт „Външни комуникации“, А1

„В А1 вярваме, че всяко дете има нужда от безопасна, стимулираща и подкрепяща среда. Затова вече над 10 години подкрепяме каузата на приемната грижа, която създава условия за спокойно и щастливо детство на децата с труден старт в живота. Щастлива съм да съм част от празника на децата и да поздравя тях и семействата им с началото на учебната година. Пожелавам с лекота да преминават по пътя към знанието“, коментира Нина Неделчева-Георгиева от А1 България.

„В наши дни за част от децата спокойствието и щастието стават възможни, благодарение на грижите и всеотдайността на техните приемни семейства и на благородството на отговорни компании и организации като нашите партньори. А1 за девета поредна година ни подкрепят да екипираме децата с нови раници и тетрадки. Благодарни сме за подкрепата им в този важен за децата и техните приемни родители ден, с който започва пътешествието им по пътя на знанието”, заяви Александър Миланов, изпълнителен директор на Националната асоциация за приемна грижа.

Петър Куленски, кмет на Община Пазарджик, се включи в празника „Отново на училище“: „За мен е огромна радост, когато видя толкова много деца, събрани заедно на едно място. Като млад баща за мен темата с децата в приемна грижа е още по-чувствителна и държа те да могат да получават качествени грижи. Нещо повече: приемствеността, която имаме дълг да оказваме, е ключова, за да могат дечицата да не бъдат маргинализирани и да не се чувстват обект на специален статут. Детето е дете: има нужда от внимание, грижа, топлота и много възможности за игра и забавление. Радвам се, че днес успяваме всички заедно да създадем това събитие, с което да им ги покажем и да утвърдим заявката си, че нито едно дете няма да бъде изоставено и неглижирано.“

Валентина Кайтазова, областен управител на Пазарджик, сподели: „Отправям благодарност към приемните родители за голямата отговорност, която те са поели да се грижат и възпитават тези прекрасни деца. Децата са най-ценният капитал на нашето общество и ние като държава, община, местна общност, неправителствени организации, полагаме необходимите условия те да се чувстват щастливи. Поздравления и благодарности към Националната асоциация за приемна грижа и А1, всички съпричастни институции за организацията и провеждането на днешния празник. На всички деца желая здраве и успехи в училище.“

Дългосрочната подкрепа на А1 за инициативите на НАПГ допринася за създаването на позитивна семейна среда за повече деца в страната. Инвестицията на А1 в каузата на приемната грижа у нас надхвърля общо половин милион лева за последните 10 години. Компанията подпомага провеждането на ежегодни национални лагери за приемни деца и тийнейджъри, кариерно консултиране за младежи и специални вечери за абитуриентите от приемни семейства, церемонии за принос в приемната грижа и годишни срещи на приемните родители.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
154 0

Водещи новини