„Мета“ ще усъвършенства AI чрез личните ни данни от Фейсбук, ето как можем да възразим

  • 12 юни 2024 13:47

  • 1755
  • 1
„Мета“ ще усъвършенства AI чрез личните ни данни от Фейсбук, ето как можем да възразим
© Колаж: Novini.bg

На всички е ясно, че Мета, собственик на Фейсбук и Инстаграм, подкрепя развитието на изкуствения интелект и често намира нови приложения на това технологично достижение. Съвсем наскоро Мета изненада своите потребители с ново съобщение, което гласи: „Планираме нови AI функции за вас. Научете как използваме информацията ви.“

Когато отворим да прочетем повече за новите планове на „Мета“, разбираме, че е направила промени в политиката си за поверителност, като тези промени ще влязат в сила от 26 юни 2024 г. Промените включват използването на публично достъпните данни на потребителите си като публикации, снимки или видеа за усъвършенстване функциите на изкуствения интелект, който разработва компанията.

"Мета" планира да обучава изкуствен интелект със съдържание от социалните медии от Европа

Тя също така е заявила, че данни от профили на непълнолетни в социалните мрежи няма да бъдат използвани, както и личната кореспонденция на потребителите на двете платформи, съобщава bTV.

Общият регламент относно защитата на данните (GDPR) обаче задължава „Мета да предостави механизъм за изключване. Тоест европейските граждани имат правото да изберат дали желаят данните им да се използват от „Мета за такива цели и ако ли не, могат да изпратят възражение до 26 юни 2024 г., за да го предотвратят.

Ако не желаете личните ви данни, снимки и публикации да бъдат използвани, ето как можете да подадете възражение:

1. Влезте в профила си във Фейсбук.

2. Отворете „Настройки и поверителност“.

3. Изберете „Преки пътища за поверителност“.

4. Придвижете се надолу с курсора на мишката, докато не откриете „Правна информация и политики“ в дъното на страницата.

5. Изберете „Политика за поверителност“ от полето на „Правна информация и политики“.

6. Ще ви се отвори нова страница, в чието начало е съобщението за промените. От това поле можете да изберете „правото Ви на възражение“.

7. За да подадете възражение, трябва да попълните бланката.

8. След като я попълните, ще получите код по имейла на профила ви. Ако не излиза в общия раздел на пощата, проверете в папка „Спам“ или в другите раздели като напр. „Рекламни съобщения“.

9. Въведете кода и изпратете възражението. Би трябвало скоро след това да получите имейл и съобщение на профила ви, че възражението ви е било прието.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1755 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.12 | 23:45

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини